Yuccien den nya hipstern

I ett par år har antalet personer som kan klassas som ”hipsters” bara blivit fler. Men nu är hipstern ute och istället är det yuccien som gäller. Yuccien är en hipster som tycker att karriären är viktig och som ser lite mer välvårdad ut.

8158560-two-beautiful-friends-authentic

I ett inlägg som vi publicerade för ett tag sedan skrev vi om hipsters.

”Om du ser en människa vandra runt med en liten sotarmössa, skinnväska, ett par Dr Martens, snygga huvtröjor, solglasögon och med störst sannolikhet även ett par färgglada strumpor så har du med största sannolikhet en hipster framför dig.” Läs mer.

Yuccie nya hipster

Men faktum är att många trendexperter hävdar att hipstern är passé och att den så kallade yuccien är den nya hipstern. En yuccie är i grunden liknande en hipster. Den enda skillnaden är att yuccien klippt sig och skaffat ett jobb. Hen tror även på utbildning, att ha en städad lägenhet och pengar på banken. Men yuccien tycker ändå att det är helt rätt att följa sin kreativa dröm, om man kan tjäna pengar längs vägen.

Yucciens egenskaper

På cafe.se har man listat ett antal saker som yuccien har eller gör, så att man själv ska kunna avgöra om man är en eller inte. Bland annat har alla yuccies haft ett jobb inom finansvärlden och ibland kallar de banken för ”panken” på skämt. Alla yuccies vill även åka till Austin i USA för att det sägs vara fantastiskt och undviker synliga tatueringar för att inte förstöra sina karriärer. De älskar även Seinfeld och får Dagens Nyheter hem till sig på helgerna. Slutligen så har yuccien tagit en kurs i måleri och har många följare på Instagram men inga på Twitter.