Att hitta en hipster

När det kommer till olika kulturer och mode så hänger det väldigt väl ihop. För, det är så man sticker ut och visar sin tillhörighet. Men, det mest fascinerande när det kommer till hur vi människor väljer att klä oss är när det kommer till hipstern. Och, vad är då en hipster och varför vill ingen säga att man är det?

”Jag är ingen hipster”

Om du ser en människa vandra runt med en liten sotarmössa, skinnväska, ett par Dr Martens, snygga huvtröjor, solglasögon och med störst sannolikhet även ett par färgglada strumpor så har du med största sannolikhet en hipster framför dig. Men, om du skulle fråga hen så skulle du få ett nej till svar, för ingen vill säga att man är en hipster. Man vill gärna inte passa in i ett fack då man vill sticka ut och vara innovativ och först med allt. Men, inom ramarna för vad som är inne. Ja, det låter lite knasigt. Sedan förutom mode så sticker hipstern ut genom att har lite speciella intressen och att snöa in sig på saker som de kan skryta om att de är ensamma med. Det kan handla om att de går en drejkurs, samlar på frimärken eller har en fäbless för att följa och kommentera allt som händer på Fyndiqs twitterflöde. Ja, en hipster vill hänga med i samhället och även kommentera samtiden.

Så, du kan med lätthet hitta en hipster, men inte få hen att erkänna att du har rätt. Det spännande är vad som kommer dyka upp när hipstern är död och begraven? Vi anar någon trend från Japan.